Chocoladecake uit de airfryer

Chocoladecake is altijd een goed idee. En nu maak je 'm ook nog eens vegan én in de airfryer!

360 kcal

15 min. bereiden, 1 uur 30 min. wachten

4.5/5

(11)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 200 gram tarwebloem

    tarwebloem

  • 80 gram fijne kristalsuiker

    fijne kristalsuiker

  • 5 gram baksoda

    baksoda

  • 50 gram cacaopoeder

    cacaopoeder

  • 0.5 theelepel zout

    zout

  • 90 ml milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 240 ml amandeldrink naturel

    amandeldrink naturel

  • 240 ml ahornsiroop

    ahornsiroop

  • 2 theelepel Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract

    Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract

  • 2 eetlepel frambozenjam

    frambozenjam

Dit heb je nodig

  • airfryer XL

  • springvorm ø 18 cm

  • bakpapier


april 2022 - april 2022

Aan de slag

  1. Zeef de bloem, suiker, baksoda, cacaopoeder en het zout boven een mengkom.

  2. Meng in een tweede kom 80 ml olie (per cake), de amandeldrink, ahornsiroop en het vanille-extract.

  3. Verwarm de airfryer voor op 160 °C. Vet de springvorm in met de rest van de olie en bekleed de bodem met bakpapier.

  4. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer 3 min. met een garde. Schep het beslag in de springvorm. Bak de cake ca. 1 uur in de airfryer.

  5. Laat de cake 15 min. afkoelen, haal uit de springvorm en snijd horizontaal door. Verdeel de frambozenjam over de onderste cakelaag en leg de bovenste laag er weer op. Laat nog 15 min. afkoelen.

  6. Snijd de cake in 8 punten en serveer.

Wat vond je van dit recept?

Chocoladecake uit de airfryer

Chocoladecake is altijd een goed idee. En nu maak je 'm ook nog eens vegan én in de airfryer!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig