Broodpudding met gember (airfryer)
Ambachtelijke broodpudding op een nieuwerwetse manier: uit de airfryer! Lekker met een bol vanille-ijs.
Ingrediënten
8 personen
5 sneetjes
volkorenmuesli-notenbrood
50 g
Chinese stemgember
3
middelgrote eieren
250 ml
verse slagroom
50 g
fijne kristalsuiker
1 tl
gemalen kaneel
1 tl
Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract
1 tl
milde olijfolie
Dit heb je nodig
airfryer XL
Airfryer cakeblik (Ø 20 cm)
Aan de slag
Snijd het brood in stukken van ca. 2 cm. Snijd de stemgember fijn en meng door het brood.
Klop de eieren met de slagroom, suiker, kaneel en het vanille-extract los en meng met het brood. Laat 5 min. staan.
Verwarm ondertussen de airfryer voor op 160 °C. Vet het cakeblik in met de olijfolie en schep het brood-eimengsel in de vorm. Druk de broodstukjes aan met de bolle kant van een lepel.
Bak de broodpudding 30 min., haal uit de airfryer, laat 5 min. staan en serveer.
Broodpudding met gember (airfryer)
Ambachtelijke broodpudding op een nieuwerwetse manier: uit de airfryer! Lekker met een bol vanille-ijs.

nagerecht
8 personen
265 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Snijd het brood in stukken van ca. 2 cm. Snijd de stemgember fijn en meng door het brood.
Klop de eieren met de slagroom, suiker, kaneel en het vanille-extract los en meng met het brood. Laat 5 min. staan.
Verwarm ondertussen de airfryer voor op 160 °C. Vet het cakeblik in met de olijfolie en schep het brood-eimengsel in de vorm. Druk de broodstukjes aan met de bolle kant van een lepel.
Bak de broodpudding 30 min., haal uit de airfryer, laat 5 min. staan en serveer.
combinatietip: Lekker met een bol vanille-ijs.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)5 sneetjes volkorenmuesli-notenbrood
50 g Chinese stemgember
3 middelgrote eieren
250 ml verse slagroom
50 g fijne kristalsuiker
1 tl gemalen kaneel
1 tl Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract
1 tl milde olijfolie
Dit heb je nodig
airfryer XL
Airfryer cakeblik (Ø 20 cm)