bewaar
Gamba’s a la plancha
Gamba’s a la plancha
bewaar

Gamba’s a la plancha

Zo simpel, maar zo lekker: garnalen gebakken op een hete plaat. Door ze zo snel en zo heet te grillen, blijven ze lekker sappig vanbinnen.

10 min. bereiden
licht pittig
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

10 g

verse platte peterselie

2 el

olijfolie extra vierge

½ tl

grof zeezout

225 g

diepvries rauwe en ongepelde reuzengarnalen

½

citroen

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • grillpan

Zo simpel, maar zo lekker: garnalen gebakken op een hete plaat. Door ze zo snel en zo heet te grillen, blijven ze lekker sappig vanbinnen.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook en de peterselie grof. Doe met de olie en het zout in de vijzel en wrijf fijn. Dep de ontdooide garnalen droog met keukenpapier en doe in een kom. Roer de helft van de knoflookolie door de garnalen.

2

Verhit de plancha op de hoogste stand (of verhit de grillpan op hoog vuur). Bak hierop de garnalen in 3 min. gaar. Keer halverwege. Schep ze op een bord en besprenkel met de rest van de knoflookolie. Snijd de citroen in parten en serveer bij de garnalen.

serveertipLekker met stokbrood en aioli; met stokbrood is het gerecht niet meer gluten- en lactosevrij.
algemeenDe hoeveelheid van deze portie is bedacht als onderdeel van een tafel vol tapas. De rest van de garnalen kun je ge-bruiken om door een romige pasta te doen.

Gamba’s a la plancha

Zo simpel, maar zo lekker: garnalen gebakken op een hete plaat. Door ze zo snel en zo heet te grillen, blijven ze lekker sappig vanbinnen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig