bewaar
Hutspot met knolselderij en gekaramelliseerde winterpeen
Hutspot met knolselderij en gekaramelliseerde winterpeen
bewaar

Hutspot met knolselderij en gekaramelliseerde winterpeen

Er gaats niets boven klassieke hutspot. Alhoewel... deze hutspot met gekaramelliseerde wortel is een zéér goede kanshebber.

30 min. bereiden
licht pittig
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

knolselderij

750 g

iets kruimige aardappelen

2

laurierblaadjes

750 g

winterpenen

1

middelgrote ui

50 g

ongezouten roomboter

1 tl

fijne kristalsuiker

1 el

marmite

7.5 g

verse platte peterselie

150 g

Goudse belegen komijnekaas 48+

150 ml

volle melk

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Er gaats niets boven klassieke hutspot. Alhoewel... deze hutspot met gekaramelliseerde wortel is een zéér goede kanshebber.

Aan de slag

1

Snijd eventuele wortels van de knolselderij. Schil de knolselderij en snijd in stukken van ca. 3 cm. Schil de aardappelen en snijd ook in stukken van ca. 3 cm. Doe alles in een pan en zet half onder water. Voeg de laurierblaadjes en eventueel zout toe en breng aan de kook. Laat in 15 min. gaar koken. Schil ondertussen de winterpenen en snijd in plakken van ca. een ½ cm. Snijd de ui in dunne halve ringen.

2

Verhit de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de winterpeen en ui 3 min. Voeg de suiker en de helft van de marmite toe en bak samen nog 3 min. tot de wortels beetgaar en gekaramelliseerd zijn. Snijd de peterselie fijn. Snijd de kaas in blokjes van ca. 1 cm.

3

Verwarm de melk met de rest van de boter in een steelpan op heel laag vuur en roer de rest van de marmite erdoor. Laat niet koken. Giet de aardappelen en knolselderij af en doe terug in de pan. Verwijder de laurierblaadjes en stamp de aardappelen en knolselderij met de warme melk en ¾ van de peterselie tot een smeuïge puree. Roer de gekaramelliseerde peen erdoor en warm de hutspot even goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Serveer de hutspot in diepe borden en verdeel de blokjes komijnekaas erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.

combinatietip Ook lekker met uitgebakken spekjes.
vegantipVervang de roomboter door een plantaardig alternatief. Vervang de Goudse komijnekaas door 100 g plantaardig alternatief voor komijnekaas in plakjes. Snijd deze in reepjes.
bewaartipMarmite over? Het is ook lekker op een boterham met kaas of om jus extra smaak te geven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hutspot met knolselderij en gekaramelliseerde winterpeen

Er gaats niets boven klassieke hutspot. Alhoewel... deze hutspot met gekaramelliseerde wortel is een zéér goede kanshebber.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig