Shakshuka met verschillende soorten tomaat

Tomatenseizoen? Deze shakshuka is de ultieme ode aan de tomaat!

265 kcal

45 min. bereiden

pittig

5/5

(1)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 middelgrote uien

    middelgrote uien

  • 5 romatomaten

    romatomaten

  • 380 gram tastytomtomaten

    tastytomtomaten

  • 250 gram cherrytomaten

    cherrytomaten

  • 2 puntpaprika's

    puntpaprika's

  • 15 gram verse platte peterselie

    verse platte peterselie

  • 1 eetlepel komijnzaad

    komijnzaad

  • 3 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 1 theelepel aleppo peper

    aleppo peper

  • 4 middelgrote eieren

    middelgrote eieren

Nederland op z'n lekkerst - Nederland op z'n lekkerst

Aan de slag

  1. Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de roma-en trostomaten in stukken van ca. 2 cm en halveer de cherrytomaten. Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van ca. 2 cm breed. Snijd de peterselie fijn, hou de fijngehakte steeltjes apart.

  2. Verhit een hapjespan zonder olie of boter op hoog vuur en rooster het komijnzaad 1 min. Zet het vuur lager en voeg de olie, aleppopeper en ui toe. Fruit 5 min. Voeg de paprika en de fijngehakte peterseliesteeltjes toe en bak 5-7 min. Schep regelmatig om. Voeg de verschillende soorten tomaten toe en breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout. Laat op laag vuur 20 min. zachtjes koken zonder deksel.

  3. Maak 4 holten (per 4 personen) in het groentemengsel met de achterkant van een lepel en breek in elke holte een ei. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in 10-12 min. garen. Bestrooi met peper en de rest van de peterselie.

  • combinatietipOok lekker als hoofdgerecht. Serveer er dan flatbread bij.

Wat vond je van dit recept?

Shakshuka met verschillende soorten tomaat

Tomatenseizoen? Deze shakshuka is de ultieme ode aan de tomaat!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig