Aardbeiengranita

Granita, of in dit geval een aardbeiengranita, is een Siciliaans halfbevroren dessert op basis van water en (poeder)suiker.

65 kcal

10 min. bereiden, 4 uur wachten

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  • zeef

  • lage diepvriesbak (20x10 cm) zonder deksel


Nederland op z'n lekkerst - Nederland op z'n lekkerst

Aan de slag

  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. Pers de citroen uit. Doe de aardbeien met het citroensap, de poedersuiker en het water in de hoge beker van de staafmixer en pureer zeer fijn.

  2. Leg de zeef op een kom en schenk de aardbeienpuree erdoor. Druk er met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Schep de puree in de diepvriesbak en zet 4 uur in de vriezer. Roer elk halfuur door met een stevige lepel, zodat de ijskristallen van de granita mooi klein blijven.

  3. Haal 5 min. voor het serveren de granita uit de vriezer.

Wat vond je van dit recept?

Aardbeiengranita

Granita, of in dit geval een aardbeiengranita, is een Siciliaans halfbevroren dessert op basis van water en (poeder)suiker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig