bewaar
Bietenwrap met kip (advertorial)
Bietenwrap met kip (advertorial)
bewaar

Bietenwrap met kip (advertorial)

Kan je dag wat extra kleur gebruiken? Lunch met bietenwraps en je kan er weer de hele middag tegenaan!

20 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

6 porties

1 el

arachideolie

300 g

scharrelkipfiletreepjes

17.5 g

taco seasoningmix

1

limoen

150 g

mais in blik

1

sjalot

½

komkommer

2

eetrijpe avocado's

6

Santa Maria tortilla's biet

50 g

babyspinazie

Kan je dag wat extra kleur gebruiken? Lunch met bietenwraps en je kan er weer de hele middag tegenaan!

Aan de slag

1

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipreepjes met de kruidenmix en peper 5 min. op middelhoog vuur.

2

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Laat de mais uitlekken en snijd de sjalot fijn. Snijd de halve komkommer in kleine blokjes van ca. een ½ cm en meng met de mais, sjalot en het limoensap.

3

Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, prak fijn met een vork en meng het limoenrasp erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer de wraps met de avocadospread en verdeel vervolgens de spinazie, kipreepjes en komkommer-maissalsa erover. Breng op smaak met peper. Rol op en verdeel over een schaal.

vegatipGebruik in plaats van scharrelkipreepjes een blik kikkererwten (400 g). Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten met de tacokruiden ca. 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

Bietenwrap met kip (advertorial)

Kan je dag wat extra kleur gebruiken? Lunch met bietenwraps en je kan er weer de hele middag tegenaan!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig