bewaar
Vanille-ijstaart met cranberrysaus
Vanille-ijstaart met cranberrysaus
bewaar

Vanille-ijstaart met cranberrysaus

IJstaart x cranberrysaus... veel kerstiger wordt het niet. Plus, de taart kun je makkelijk van tevoren al klaarmaken.

20 min. bereiden
6 uur wachten
2waarderingen

Ingrediënten

12 personen

2 l

vanilleroomijs

175 g

digestive koekjes

75 g

ongezouten roomboter

250 g

cranberrysaus

1

citroen

150 g

strooifeest brownie bites puur

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • vershoudfolie

  • cakevorm (30 cm, ingevet)

Aan de slag

1

Haal het ijs uit de vriezer en laat iets zachter worden. Doe ondertussen de koekjes in een hersluitbaar zakje en verkruimel met de deegroller (of verkruimel ze in de keukenmachine). Smelt de boter met 75 g cranberrysaus (per taart) en meng door de koekkruimels.

2

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Bekleed het cakeblik met vershoudfolie en laat de randen ruim overhangen.

3

Meng het vanilleroomijs met het strooifeest en het citroenrasp, verdeel de helft over het cakeblik en strijk de bovenkant glad. Verdeel de helft van het koekmengsel erover en druk aan. Maak zo nog 1 laag en vouw het folie over het ijs. Zet het minimaal 6 uur in de vriezer.

4

Stort de ijstaart op een schaal en verwijder de folie. Meng de rest van de cranberrysaus met het citroensap en serveer erbij.

bereidingstipJe kunt de ijstaart tot en met stap 3 maximaal 3 dagen van tevoren maken. Bewaar in de vriezer.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vanille-ijstaart met cranberrysaus

IJstaart x cranberrysaus... veel kerstiger wordt het niet. Plus, de taart kun je makkelijk van tevoren al klaarmaken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig