bewaar
Vegan appelbeignets
Vegan appelbeignets
bewaar

Vegan appelbeignets

Geen oud & nieuw zonder (vegan) appelbeignets.

30 min. bereiden
45 min. wachten
1waardering

Ingrediënten

30 porties

250 g

zelfrijzend bakmeel

¼ tl

zout

2 el

gemalen kaneel

330 ml

bier

2 liter

arachideolie

6

friszoete appel

120 g

kristalsuiker

Dit heb je nodig

  • appelboor

Geen oud & nieuw zonder (vegan) appelbeignets.

Aan de slag

1

Zeef het bakmeel, zout en de helft van de kaneel boven een ruime kom. Klop met een garde het bier erdoor tot een glad beslag. Dek af met een schone theedoek en laat 45 min. rusten.

2

Verhit de olie in een (frituur)pan tot 185 °C. Gebruik eventueel een keukenthermometer om de temperatuur te bepalen.

3

Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels elk in ca. 5 plakken van 1 cm. Meng de suiker met de rest van de kaneel in een ondiepe schaal.

4

Haal met een vork 1 voor 1 de appelschijven door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden. Bak de appelbeignets in delen met ca. 6 tegelijk in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

5

Haal ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Wentel ze aan beide kanten door de kaneelsuiker en serveer warm of lauw.

variatietipOp dezelfde manier kan er ook met ander fruit beignets gemaakt worden. Bijvoorbeeld met banaan, ananas of perzik.

bereidingstipLiever geen bier in de beignets? Gebruik dan 330 ml bruiswater.

bewaartipDe overgebleven appelbeignets kunnen in de oven opnieuw worden opgewarmd. Verwarm de oven voor op 180°C en warm de beignets daarin 10 minuten op.