bewaar
Geroosterde roggebrood met eiparten, bosui en Ras-el-Hanout -chiliolie
Geroosterde roggebrood met eiparten, bosui en Ras-el-Hanout -chiliolie
bewaar

Geroosterde roggebrood met eiparten, bosui en Ras-el-Hanout -chiliolie

Een knapperig broodje, zachtgekookt eitje, kruidige ras-el-hanout en flink wat pit: een echte breakfast for champions!

10 min. bereiden
10 min. oventijd
pittig
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

AH Liefde & Passie brood rogge

2½ el

milde olijfolie

8

middelgrote eieren

1

bosuitje

½

rode peper

1 tl

ras el hanout

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Een knapperig broodje, zachtgekookt eitje, kruidige ras-el-hanout en flink wat pit: een echte breakfast for champions!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 4 sneetjes van 2 cm van het brood (per 4 personen). Verdeel de sneetjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ⅕ van de olie. Rooster in ca. 10 min. in het midden van de oven goudbruin. Draai halverwege om.

2

Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 6 min. tot zachtgekookt. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in de lengte in 4 parten.

3

Snijd de bosui in dunne ringetjes. Snijd de rode peper overlangs doormidden en verwijder met een mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Meng de ras-el-hanout en rode peper met de rest van de olie. Breng op smaak met peper.

4

Haal het geroosterde roggebrood uit de oven en verdeel 2 eieren over elke snee. Garneer met de bosui en besprenkel met de chili-olie. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer direct.

bereidingstipWil je de eieren liever wat harder? Kook ze dan 7-8 min.

Geroosterde roggebrood met eiparten, bosui en Ras-el-Hanout -chiliolie

Een knapperig broodje, zachtgekookt eitje, kruidige ras-el-hanout en flink wat pit: een echte breakfast for champions!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig