Bokkenpootjes
Bokkenpootjes
bewaar
bewaar

Bokkenpootjes

Amandelschuimpjes aan elkaar geplakt met botercrème gedompeld in chocolade. Wát een goede uitvinding, die bokkenpootjes.

1 uur bereiden
15 min. oventijd
30 min. wachten
2waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren. Bewaar 15 g eidooier, de rest wordt niet gebruikt. Bewaar de eiwitten tot gebruik in de koelkast.

2

Verwarm 75 ml melk in een steelpannetje op laag vuur. Roer in een kom de 15 g eidooier met 20 g suiker, de maizena en de overige melk door elkaar. Roer daar de hete melk bij en schenk het geheel terug in het pannetje. Breng de gele room al roerend aan de kook en laat 2 min. zachtjes doorkoken. Blijf roeren om aankoeken te voorkomen. Doe de gele room in een kom. Leg een stuk vershoudfolie op de room en laat afkoelen in de koelkast.

3

Doe de eiwitten met het zout in een schone vetvrije kom en klop met een mixer op de middelste stand in 5 min. stijf. Voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe. Roer in een andere kom het amandelmeel, de helft van de poedersuiker en de bloem door elkaar. Spatel daar voorzichtig het eiwitschuim door. Schep het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje.

4

Spuit op twee met bakpapier beklede bakplaten koekjes van ca. 5 cm lang. Bestrooi ze met de geschaafde amandelen en bak ze in het midden van de oven in ca. 16 min. lichtbruin. Haal ze uit de oven en laat ze 30 min afkoelen.

5

Doe de boter met de rest van de poedersuiker in de kom van de mixer en klop er in 5 min. een lichte, luchtige botercrème van. Zet de mixer op de laagste stand en voeg schepje voor schepje de gele room toe. Schep de botercrème in een spuitzak met een glad spuitmondje.

6

Spuit op de onderkant een koekje een beetje botercrème. Plak daar een ander koekje op. Ga zo door met de rest van de koekjes en bewaar ze in de koelkast.

7

Hak de chocolade grof. Smelt de helft van chocolade in een hittebestendige kom op een klein pannetje heet water, zonder dat de kom het water raakt (au-bain marie). Haal de kom van het pannetje als de chocolade gesmolten is en roer daar dan de rest van de chocolade door. Roer tot alles helemaal is gesmolten.

8

Doop beide kanten van de bokkenpootjes in de chocolade en laat ze uitharden op een met bakpapier beklede bakplaat.

variatietipGebruik voor snellere bokkenpootjes abrikozenjam in plaats van botercrème, zo werden de koekjes vroeger gemaakt.
bewaartipDe bokkenpootjes kunnen ongeveer 4 dagen in een luchtdichte doos worden bewaard.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bokkenpootjes

Amandelschuimpjes aan elkaar geplakt met botercrème gedompeld in chocolade. Wát een goede uitvinding, die bokkenpootjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig