bewaar
Biscuitdeeg
Biscuitdeeg
bewaar

Biscuitdeeg

Biscuitdeeg bevat geen vetstof wat 'm heerlijk luchtig maakt als basis voor bijvoorbeeld zelfgemaakte slagroomtaart.

15 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

12 personen

1 el

zonnebloemolie

5

middelgrote eieren

140 g

suiker

½ tl

zout

140 g

bloem

1 tl

maizena

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

  • bakpapier

  • handmixer

  • pannenlikker

  • sateprikker

Biscuitdeeg bevat geen vetstof wat 'm heerlijk luchtig maakt als basis voor bijvoorbeeld zelfgemaakte slagroomtaart.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem en de zijkant met bakpapier.

2

Doe de eieren met de suiker en het zout in een hittebestendige kom boven een pannetje heet water, zonder dat de kom het water raakt (au-bain marie). Klop de eieren met een handmixer licht en luchtig totdat de temperatuur 37 °C is. Haal de kom van de pan en klop door tot het mengsel weer op kamertemperatuur is.

3

Zeef de bloem en de maizena boven het ei en spatel voorzichtig door elkaar met een pannenlikker. Schep het beslag in de springvorm en bak het biscuit in 25 - 30 min. gaar in het midden van de oven. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

4

Haal het biscuit na 5 min. uit de springvorm en laat hem afkoelen op een rek.

variatietipOm het biscuit een smaak te geven kan er bijvoorbeeld citroenrasp, sinaasappelrasp of cacao aan toegevoegd worden.
bereidingstipWil je het biscuit versieren? Wacht dan tot hij helemaal is afgekoeld.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Biscuitdeeg

Biscuitdeeg bevat geen vetstof wat 'm heerlijk luchtig maakt als basis voor bijvoorbeeld zelfgemaakte slagroomtaart.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig