bewaar
Ovenschotel met chipolata en knolselderij
Ovenschotel met chipolata en knolselderij
bewaar

Ovenschotel met chipolata en knolselderij

Weinig tijd in de avond? Maak deze ovenschotel met chipolata en knolselderij dan een dag of twee van te voren. Handig!

30 min. bereiden
45 min. oventijd
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

900 g

knolselderij

1 liter

halfvolle melk

2

rode uien

1

appel

5

runderchipolataworstjes

500 g

winterpeen

2 el

zonnebloemolie

30 g

ongezouten roomboter

1 el

Zaanse mosterd

50 g

panko

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Weinig tijd in de avond? Maak deze ovenschotel met chipolata en knolselderij dan een dag of twee van te voren. Handig!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van 3 cm en kook in 20 min. gaar. Schil ondertussen de knolselderij, snijd hem in gelijke stukken van 3 cm en kook in de melk in 15 min. bijna gaar. Giet af, maar bewaar 150 ml gekookte melk (per 4 personen) .

2

Snijd ondertussen de rode uien in dunne halve ringen. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de worstjes in 4 stukken. Snijd de winterpenen in zo dun mogelijke plakjes.

3

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Bak de blokjes appel, stukjes worst en peen al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het worstmengsel en de gekookte knolselderij in de ovenschaal.

4

Giet de aardappelen af en stamp samen met de achtergehouden melk, de boter en mosterd tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout. Schep de puree op de groenten en worst. Bestrooi met de panko. Bak 35-45 min. in de oven.

vegatipGebruik vegetarische worstjes in plaats van de runderchipolata.

bewaartipJe kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak af in de voorverwarmde oven.