bewaar
Lasagne met chipolata en champignons
Lasagne met chipolata en champignons
bewaar

Lasagne met chipolata en champignons

Er gaat niets boven een grote schaal versgemaakte lasagne!

25 min. bereiden
35 min. oventijd
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

500 g

kastanjechampignon

300 g

varkenschipolataworstjes

1 el

milde olijfolie

600 g

Grand'Italia ovensaus lasagne

12

lasagnebladen

200 g

zuivelspread light

75 g

Parmezaansekaaspoeder

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Er gaat niets boven een grote schaal versgemaakte lasagne!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien en snijd de champignons in plakjes. Haal het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees 3 min. op hoog vuur, druk het vlees met een houten lepel in stukjes.

2

Voeg de ui en champignons toe en bak 5 min. mee op middelhoog vuur. Voeg de ovensaus toe en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Schep 2 lepels (per 4 personen) saus op de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen en ⅓ van de saus, herhaal dit nog 2 keer.

4

Meng de zuivelspread met de kaas en verdeel over de lasagne. Bestrooi met peper. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Dek eventueel na 25 min. af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

bewaartipJe kunt de lasagne 1 dag van tevoren maken tot en met het afbakken in de oven. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat tijdens het voorverwarmen van de oven op kamertemperatuur komen.