bewaar
Crostini met appel en worst
Crostini met appel en worst
bewaar

Crostini met appel en worst

Beleg je stokbrood-hapjes eens met gebakken appel en (vega)worst. Een echt smaakbommetje.

20 min. bereiden
5 min. oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vers stokbrood

3 el

milde olijfolie

1

rode ui

1

jonagold appel

2

varkensbraadworsten

25 g

ongezouten roomboter

1 tl

venkelzaad

1 el

rodewijnazijn

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Beleg je stokbrood-hapjes eens met gebakken appel en (vega)worst. Een echt smaakbommetje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in 16 plakken (per 4 personen). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ⅔ van de olie. Rooster in het midden van de oven in ca. 5 min. knapperig. Neem uit de oven en laat iets afkoelen.

2

Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm. Verwijder het vel van de worsten en breek de worst in grove stukken.

3

Verhit de rest van de olie en de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 5 min. Schep regelmatig om. Voeg de worst en het venkelzaad toe, breek de worst met een houten lepel in kleine stukjes en bak al omscheppend 5 min. mee. Voeg de appel toe en bak nog 3 min.

4

Breng het mengsel op smaak met de azijn, peper en zout en verdeel over de plakken stokbrood.

variatietipLiever wijn? Lekker met Fantini Montepulciano d’Abruzzo.

vegatipVervang de braadworst door 185 g vegetarische worst, snijd deze in plakjes.