bewaar
Yorkshire pudding
Yorkshire pudding
bewaar

Yorkshire pudding

Het geheim van goede Yorkshire pudding is om het vet in de vorm gloeiend heet te laten worden. Vervolgens het beslag erin te schenken en onmiddellijk de vorm weer terug de hete oven in te zetten, waardoor je een knapperige, goed gerezen pudding krijgt.

5 min. bereiden
15 min. oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

12 personen

3 el

milde olijfolie

140 g

tarwebloem

4

middelgrote eieren

200 ml

volle melk

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes (ingevet)

  • zeef

Het geheim van goede Yorkshire pudding is om het vet in de vorm gloeiend heet te laten worden. Vervolgens het beslag erin te schenken en onmiddellijk de vorm weer terug de hete oven in te zetten, waardoor je een knapperige, goed gerezen pudding krijgt.

Aan de slag

1

Vet de muffinvorm in met de olie. Verwarm de oven met daarin de ingevette muffinvorm voor op 220 °C.

2

Zeef de bloem in een kom en klop de eieren erdoor tot een beslag. Voeg al roerend met een garde de melk toe tot een glad beslag. Bestrooi met peper en zout.

3

Haal de muffinvorm uit de oven en schenk het beslag voorzichtig en gelijkmatig in de muffinvorm. Bak ca 15 min. ​​tot de pudding gerezen en goudbruin is.

4

Open de oven niet. Serveer direct. 

bereidingstipJe kunt de pudding van tevoren maken en ca. 8 min. op warmen in een voorverwarmde oven. De pudding kun je ook laten afkoelen en invriezen tot 1 maand. Verwarm in een voorverwarmde oven ca. 10 min.