bewaar
Shakshuka met Provençaalse groente
Shakshuka met Provençaalse groente
bewaar

Shakshuka met Provençaalse groente

Shakshuka is altijd al een pareltje, maar met parelcouscous erbij al helemaal!

25 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

arachideolie

800 g

Provençaalse roerbakmix

70 g

Fairtrade Original kruidenpasta voor Tunesische shakshuka

690 g

biologische passata di pomodoro

300 g

parelcouscous

4

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • hapjespan met deksel

Shakshuka is altijd al een pareltje, maar met parelcouscous erbij al helemaal!

Aan de slag

1

Verhit de olie in de hapjespan en bak de roerbakgroente met de kruidenpasta 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de passata toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op matig vuur met de deksel op de pan stoven, roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.

2

Bereid ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Maak 4 kuiltjes (per 4 personen) met behulp van een lepel in het groente-mengsel en breek boven elk kuiltje een ei. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in ca. 5 min. langzaam stollen. Serveer de shakshuka met de parelcouscous.

combinatietipLekker met platte peterselie.