bewaar
Shakshuka met spinazie, geitenkaas & munt
Shakshuka met spinazie, geitenkaas & munt
bewaar

Shakshuka met spinazie, geitenkaas & munt

Shakshuka, maar dan anders? Deze variant eet je met spinazie, geitenkaas en munt. Yum!

25 min. bereiden
12 min. oventijd
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

milde olijfolie

400 g

gesneden prei

70 g

Fairtrade Original kruidenpasta voor Tunesische shakshuka

200 g

verse spinazie

690 g

biologische passata di pomodoro

4

middelgrote eieren

1

robuust stokbrood bruin

1

eetrijpe avocado

2 takjes

verse munt

125 g

verse geitenkaas naturel 45+

Shakshuka, maar dan anders? Deze variant eet je met spinazie, geitenkaas en munt. Yum!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei en kruidenpasta 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en schep kort om.

2

Voeg de passata toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Maak met een lepel kuiltjes in de tomatensaus, breek de eieren erboven en laat met de deksel op de pan 12 min. stoven tot het eiwit net gestold is.

3

Bak ondertussen het stokbrood af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in de breedte in dunne plakken. Snijd de blaadjes van de munt fijn.

4

Verdeel de avocado over de shakshuka, verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met de munt. Serveer met het stokbrood.