bewaar
Gebakken tofu met rozemarijn-marinade
Gebakken tofu met rozemarijn-marinade
bewaar

Gebakken tofu met rozemarijn-marinade

Tofu is de beste in smaken opnemen. Marineer 'm bijvoorbeeld in een rozemarijn-marinade. Lekker in een vegan wrap.

15 min. bereiden
4 uur wachten
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tl

4-seizoenenpeperkorrels

2 tenen

knoflook

1 takje

verse rozemarijn

1 takje

verse tijm

3 el

milde olijfolie

3 el

sojasaus

2 el

balsamicoazijn

½ tl

zoet gerookt paprikapoeder

5 el

ahornsiroop

750 g

tofu

Dit heb je nodig

  • vijzel

Tofu is de beste in smaken opnemen. Marineer 'm bijvoorbeeld in een rozemarijn-marinade. Lekker in een vegan wrap.

Aan de slag

1

Maal de peperkorrels grof in een vijzel. Snijd de knoflook heel fijn, snijd de rozemarijn en de tijm grof. Meng ⅔ van de olijfolie met de peperkorrels, knoflook, rozemarijn, tijm, sojasaus, balsamicoazijn, gerookte-paprikapoeder en de ahornsiroop tot een marinade. Scheur de tofu in 10­-12 langwerpige stukken. Marineer de tofu minimaal 4 uur in de marinade.

2

Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan. Schep de tofu uit de marinade en bak ca. 6 min. tot goudbruin, schep af en toe om. Zet het vuur hoger, voeg de rest van de marinade toe en laat 2 min. inkoken.