bewaar
Vegan chocoladekoekjes
Vegan chocoladekoekjes
bewaar

Vegan chocoladekoekjes

On-weer-staanbaar voor elke chocoliefhebber: vegan chocoladekoekjes.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
1 uur 15 min. wachten
1waarderingen

Ingrediënten

12 personen

100 g

Alter Eco Dark chocolate peru 75% bio

100 g

plantaardige margarine

75 g

donkere basterdsuiker

75 g

fijne kristalsuiker

1 el

sojamelk ongezoet

1 tl

vanille-extract

125 g

bloem

25 g

cacaopoeder

½ tl

baking soda

¼ tl

zout

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • bakpapier

On-weer-staanbaar voor elke chocoliefhebber: vegan chocoladekoekjes.

Aan de slag

1

Hak de chocolade grof. Klop de zachte boter met de basterdsuiker, kristalsuiker, sojamelk en vanille extract met de handmixer tot het goed gemengd is. Dit duurt ca. 30 sec.

2

Zeef de bloem, cacaopoeder, baking soda en zout erboven en kneed samen kort tot een samenhangend deeg. Voeg de chocolade toe en kneed kort door. Pak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 12 balletjes. Verdeel de deegballetjes met voldoende tussenruimte over de bakplaat. Druk ze met je vingers een beetje plat tot een koekje van Ø 4 cm. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 10 min. gaar. Laat de koekjes 15 min. afkoelen op een rooster. 

achtergrondinfoDisclaimer: Deze chocolade kan sporen van melk bevatten en is daarom niet lactosevrij. De hoeveelheid is echter verwaarloosbaar en dus heeft dit recept wel het label veganistisch gekregen.

bewaartipBewaar de koekjes 4-5 dagen in een afsluitbare doos. Je kunt de koekjes maken t/m stap 2 (het invriezen van de bolletjes deeg). Bewaar ze 3 maanden in de vriezer en ga verder bij stap 3 (bij het voorverwarmen van de oven) voor gebruik.

Vegan chocoladekoekjes

Instructievideo - 00:34 min.