bewaar
Vijgenchutney
Vijgenchutney
bewaar

Vijgenchutney

Ook zo dol op vijgen? Geniet er extra lang van door er vijgenchutney van te maken.

35 min. bereiden
3 uur wachten
licht pittig
0waarderingen

Ingrediënten

12 porties

30 g

rozijnen

1

rode ui

1 el

milde olijfolie

8

verse vijgen

1

Jazz appel

125 g

bruine basterdsuiker

100 ml

balsamicoazijn

2 tl

speculaaskruiden

1 el

citroensap

½ tl

aleppo peper

½ tl

komijnzaad

Dit heb je nodig

  • gesteriliseerde afsluitbare glazen pot (500 ml)

Ook zo dol op vijgen? Geniet er extra lang van door er vijgenchutney van te maken.

Aan de slag

1

Week de rozijnen in warm water. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui 8-10 min. op laag vuur.

2

Verwijder ondertussen het steeltje van de vijgen. Snijd de vijgen in parten en dan in dunne plakjes. Snijd de appel in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Laat de rozijnen uitlekken.

3

Doe de vijgen met de appel, rozijnen, suiker, azijn, speculaaskruiden en citroensap bij de uien in een pan. Breng aan de kook en laat 15-20 min onder regelmatig roeren op middelhoog vuur inkoken tot het vocht ingedikt is en de vijgen gaar zijn. Breng op smaak met de aleppopeper, komijnzaad en wat zout.

4

Haal de pan van het vuur en schep het mengsel in de glazen pot. Sluit direct af met de deksel en draai de pot om. Laat in ca. 3 uur geheel afkoelen.