bewaar
Koolhydraatarm brood bakken
Koolhydraatarm brood bakken
bewaar

Koolhydraatarm brood bakken

Brood zonder koolhydraten? Jazeker!

10 min. bereiden
40 min. oventijd
1 uur wachten
3waarderingen

Ingrediënten

16 porties

5

middelgrote eieren

75 ml

milde olijfolie

100 ml

water

1 el

appelciderazijn

1 el

ahornsiroop

200 g

amandelmeel

50 g

haverzemelen

75 g

gebroken lijnzaad

10 g

psylliumvezels

1 tl

baking soda

1 tl

bakpoeder

1 tl

zout

2 el

sesamzaad

Dit heb je nodig

  • cakevorm (30 cm, ingevet)

Brood zonder koolhydraten? Jazeker!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Splits 2 eieren (de eidooiers gebruik je niet). Klop in een kom de eiwitten, de rest van de eieren, olijfolie, het water, de appelciderazijn en ahornsiroop los.

3

Meng in een andere kom het amandelmeel, de haverzemelen, het lijnzaad, de psylliumvezels, baking soda, bakpoeder en het zout door elkaar.

4

Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten en roer goed door.

5

Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bestrooi met het sesamzaad. Bak het brood in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.

bewaartipBewaar het brood in de koelkast in een luchtdichte trommel. Het is ongeveer 3-4 dagen houdbaar. Of snijd in stukken en vries in voor max. 3 maanden.