bewaar
Eenpans mozzarella stokbrood schotel
Eenpans mozzarella stokbrood schotel
bewaar

Eenpans mozzarella stokbrood schotel

Borrelbrood meets salade caprese. Dit eenpans-stokbrood is je nieuwe favoriete borrelhapje.

15 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

6 personen

250 g

romaatjes

1

stokbrood

3 el

milde olijfolie

1 tl

oregano

150 g

geraspte mozzarella

7½ g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • ronde ovenschaal (Ø 40 cm)

Borrelbrood meets salade caprese. Dit eenpans-stokbrood is je nieuwe favoriete borrelhapje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de romaatjes doormidden. Snijd het stokbrood in dunne plakjes van ca.½ cm.

2

Verdeel de helft van het stokbrood over een grote ronde ovenschaal. Besprenkel met ⅓ van de olijfolie en bestrooi met de helft van de oregano, peper en eventueel zout. Verdeel de helft van de mozzarella en de helft van het basilicum over het brood. Verdeel de helft van de tomaatjes over de mozzarella en herhaal dit met de rest van het brood, mozzarella en tomaatjes en ⅓ van de olijfolie. Bak de schaal 15 min. in de oven tot goudbruin.

3

Haal uit de oven en besprenkel met de rest van de olijfolie en de rest van het basilicum.

Eenpans mozzarella stokbrood schotel

Instructievideo - 00:28 min.