bewaar
Orzo met spinazie en kruiden
Orzo met spinazie en kruiden
bewaar

Orzo met spinazie en kruiden

Is pasta pesto ook jouw lievelings? Probeer dan eens deze orzo met kruidenpesto en spinazie.

15 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

40 g

pijnboompitten

1

citroen

2 tenen

knoflook

180 ml

olijfolie extra vierge

15 g

verse dille

15 g

verse basilicum

7½ g

verse munt

300 g

orzo pasta

600 g

verse spinazie

80 g

Parmigiano Reggiano-poeder

Dit heb je nodig

  • blender of keukenmachine

Is pasta pesto ook jouw lievelings? Probeer dan eens deze orzo met kruidenpesto en spinazie.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pijnboompitten 4 min. tot goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

3

Doe de knoflook, ⅚ van de olie, de helft van de pijnboompitten, het citroensap en -rasp, de helft van de dille, het basilicum en de munt in de blender of keukenmachine en meng tot een gladde pesto.

4

Kook de orzo in 7 min. in ruim kokend water beetgaar.

5

Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime pan. Voeg de spinazie er in delen aan toe en laat 3-4 min. slinken. Meng de helft van de spinazie door de pesto in de keukenmachine. Voeg de helft van de kaas toe en meng ook. Breng op smaak met peper en zout.

6

Doe orzo en de pesto in de pan bij de rest van de spinazie en laat 1 min. doorwarmen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de dille grof.

7

Bestrooi de groene orzo met de rest van de dille, de rest van de pijnboompitten en de rest van de Parmezaanse kaas.