Frambozensorbet in oubliehoorntje
Wat is nóg lekkerder dan zelfgemaakt ijs? Zelfgemaakte frambozensorbet in een zelfgemaakt hoorntje. Wordt iedereen blij van!
Ingrediënten
8 porties
1
citroen
750 g
verse frambozen
450 g
witte basterdsuiker
50 g
ongezouten roomboter
150 g
tarwebloem
1 snufje
kaneelpoeder
1 tl
vanille-extract
150 ml
water
1
middelgroot ei
Dit heb je nodig
ijsmachine
oubliehoorn-ijzer
deegroller
Aan de slag
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit. Pureer de frambozen met het citroenrasp en -sap en ⅔ van de basterdsuiker tot een dikke puree. Draai ca. 1 uur in de ijsmachine tot een egale sorbet die stevig genoeg is om bolletjes van te maken.
Smelt ondertussen de boter in een pan op laag vuur. Laat even afkoelen. Meng de bloem met de kaneelpoeder, een snuf zout en de rest van de basterdsuiker in een kom. Meng de gesmolten boter, het vanille- extract, water en het ei erdoor tot een glad beslag zonder klontjes.
Verhit het oublie-ijzer, bestrijk met boter en bak steeds in 3-4 min. goudbruine oublies van het beslag. Rol ze direct (pas op: heet!) om het bijgeleverde hoornvormpje (of vouw ze om het uiteinde van een deegroller in een hoornvorm met een dicht puntje). Laat 1-2 min. afkoelen en uitharden. Herhaal met de rest van het beslag tot je 8 hoorntjes (per 8 stuks) hebt.
Schep bolletjes van de frambozensorbet en serveer ze in de oubliehoorntjes.
Frambozensorbet in oubliehoorntje
Wat is nóg lekkerder dan zelfgemaakt ijs? Zelfgemaakte frambozensorbet in een zelfgemaakt hoorntje. Wordt iedereen blij van!

nagerecht
8 porties
375 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit. Pureer de frambozen met het citroenrasp en -sap en ⅔ van de basterdsuiker tot een dikke puree. Draai ca. 1 uur in de ijsmachine tot een egale sorbet die stevig genoeg is om bolletjes van te maken.
Smelt ondertussen de boter in een pan op laag vuur. Laat even afkoelen. Meng de bloem met de kaneelpoeder, een snuf zout en de rest van de basterdsuiker in een kom. Meng de gesmolten boter, het vanille- extract, water en het ei erdoor tot een glad beslag zonder klontjes.
Verhit het oublie-ijzer, bestrijk met boter en bak steeds in 3-4 min. goudbruine oublies van het beslag. Rol ze direct (pas op: heet!) om het bijgeleverde hoornvormpje (of vouw ze om het uiteinde van een deegroller in een hoornvorm met een dicht puntje). Laat 1-2 min. afkoelen en uitharden. Herhaal met de rest van het beslag tot je 8 hoorntjes (per 8 stuks) hebt.
Schep bolletjes van de frambozensorbet en serveer ze in de oubliehoorntjes.
bewaartip:Het sorbetijs is 2 maanden houdbaar in de vriezer. Laat in 1-2 uur zacht worden voor serveren. Je kunt de wafeltjes 5 uur van tevoren maken.
bereidingstip:Liever een gladde sorbet zonder pitjes? Pureer de frambozen dan alleen met het citroensap en de basterdsuiker en duw de puree door een fijne zeef. Meng nu pas het citroenrasp erdoor en vries in.
kookstaptip:Geen oublie-ijzer in huis? Gebruik kant-en-klare ijshoorntjes (pak 19 stuks, Jos Poell).
bereidingstip:Geen ijsmachine? Maak de sorbet door de frambozenpuree in een plastic bak in de vriezer te zetten. Klop gedurende 4 uur elk halfuur goed door met een garde tot je een fijne sorbet hebt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)1 citroen
750 g verse frambozen
450 g witte basterdsuiker
50 g ongezouten roomboter
150 g tarwebloem
1 snufje kaneelpoeder
1 tl vanille-extract
150 ml water
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
ijsmachine
oubliehoorn-ijzer
deegroller