bewaar
Koolhydraatarme snack: witlofhapje met kip-pindasalade
Koolhydraatarme snack: witlofhapje met kip-pindasalade
bewaar

Koolhydraatarme snack: witlofhapje met kip-pindasalade

Snack-attack! Tover je witlof om tot koolhydraatarme 'toastjes' en vul ze met pulled chicken-pindasalade.

20 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

200 g

scharrelkipfilet

10 g

gember

2

salade-ui

7½ g

verse koriander

25 g

ongezouten pinda's

½

limoen

½

rode peper

150 g

Griekse yoghurt 0%

1 el

sojasaus

1 tl

sesamolie

1 stronk

witlof

Dit heb je nodig

  • rasp

Snack-attack! Tover je witlof om tot koolhydraatarme 'toastjes' en vul ze met pulled chicken-pindasalade.

Aan de slag

1

Breng een pan water met eventueel zout aan de kook. Zet het vuur laag en leg de kipfilet in het water. Pocheer ca. 15 min. of tot de kip gaar is. Neem de kip uit het water en laat iets afkoelen.

2

Schil ondertussen de gember en rasp fijn. Snijd de salade-ui en koriander fijn. Hak de pinda’s heel fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees fijn.

3

Doe de Griekse yoghurt in een kom en meng de pinda’s met de gember, de helft van de rode peper, ⅔ van de salade-ui en ⅔ van de koriander. Voeg de sojasaus, sesamolie en het limoensap en -rasp toe en roer tot een saus. Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken) en meng met de saus.

4

Snijd de onderkant van de witlof en haal de blaadjes los. Leg als schuitjes op een grote platte schaal. Verdeel de kip-pindasalade over de witlofschuitjes en garneer met de rest van de salade-ui, koriander en rode peper.