bewaar
Koolhydraatarme snack: komkommerrolletjes met roomkaas & tomatentapenade
Koolhydraatarme snack: komkommerrolletjes met roomkaas & tomatentapenade
bewaar

Koolhydraatarme snack: komkommerrolletjes met roomkaas & tomatentapenade

Leuke snack, lekkere snack, vegetarische snack én koolhydraatarme snack? Ga voor deze komkommerrolletjes met roomkaas en tapenade.

20 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

12 porties

20 g

pijnboompitten

1

komkommer

50 g

semi-gedroogde tomaten

15 g

verse basilicum

1 teen

knoflook

50 g

zuivelspread light

Dit heb je nodig

  • dunschiller

Leuke snack, lekkere snack, vegetarische snack én koolhydraatarme snack? Ga voor deze komkommerrolletjes met roomkaas en tapenade.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Zijn je komkommerlinten bijna doorzichtig geworden? Leg er dan 2 op elkaar en gebruik als 1 lint. Schaaf ondertussen de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten (1 à 2 mm dik), de zaadlijsten worden niet gebruikt.

3

Leg de semi-gedroogde tomaten op een vergiet en laat uitlekken. Maak de tapenade: leg de semi-gedroogde tomaten, pijnboompitten, het basilicum en de knoflook op een snijplank en snijd alles zo fijn mogelijk.

4

Roer de roomkaas los. Besmeer de komkommerlinten met wat roomkaas en bestrooi met versgemalen peper. Verdeel telkens een theelepel van de tomatentapenade over 1 punt van de lint en rol vanaf daar op tot een rolletje.