bewaar
Pompoenrisotto met wortel en geitenkaas
Pompoenrisotto met wortel en geitenkaas
bewaar

Pompoenrisotto met wortel en geitenkaas

Pompoenrisotto wordt extra lekker door de zoete wortel. Top af met wat frisse geitenkaas!

15 min. bereiden
50 min. oventijd
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 g

ongezouten roomboter

500 g

hutspotgroente

2 tenen

knoflook

1½

groentebouillontablet

900 ml

kokend water

250 g

AH Excellent risotto rijst

400 g

koelverse muskaatpompoenstukjes

1 tl

gemalen nootmuskaat

200 g

geitenkaas schijfjes

27½ g

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Pompoenrisotto wordt extra lekker door de zoete wortel. Top af met wat frisse geitenkaas!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in een hapjespan en bak de hutspotgroente, peper en zout 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn en laat de bouillonblokjes oplossen in het kokende water.

2

Voeg de knoflook en risotto toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn Roer de pompoen en nootmuskaat erdoor en verdeel over de ovenschaal. Schenk de bouillon erbij en roer door. Bak ca. 50 min. in het midden van de oven. Roer elke 15 min. door. Controleer na 45 min. of de rijst bijna gaar is. Roer dan de geitenkaas erdoor en zet nog 5 min. in de oven.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 4 min. op middelhoog vuur goudbruin.

4

Neem de risotto uit de oven, breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 5 min. afgedekt rusten. Bestrooi met het amandelschaafsel.

tip

variatietipIn plaats van geitenkaas kun je ook Parmezaanse kaas gebruiken. Het recept is dan niet meer vegetarisch.