Vegetarische wraps met zwarte bonen, paprika en cottagecheese
Het is weer tijd voor wraps! Deze keer met zwarte bonen, paprika en cottagecheese. Rollen maar.
Ingrediënten
4 personen
1 zak
paprikamix
2
rode uien
300 g
trostomaten
3 el
olijfolie mild
2 el
guacamolekruiden
225 g
HAK zwarte bonen in zak
1 tl
komijnzaad
8
tortillawraps
½ bosje
salade-ui
200 g
cottagecheese
Aan de slag
Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van 1 cm dik. Snijd de uien en tomaten in parten van 1 cm.
Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de ui en paprika 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten en guacamolekruiden toe en bak 2 min. mee. Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur pruttelen. Haal na 5 min. de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de bonen en het komijnzaad 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salade-ui in schuine dunne ringen. Schep de cottagecheese in een kommetje.
Serveer alles los in kommetjes, zodat iedereen zijn eigen wrap kan vullen.
Vegetarische wraps met zwarte bonen, paprika en cottagecheese
Het is weer tijd voor wraps! Deze keer met zwarte bonen, paprika en cottagecheese. Rollen maar.

hoofdgerecht
null personen
535 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van 1 cm dik. Snijd de uien en tomaten in parten van 1 cm.
Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de ui en paprika 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten en guacamolekruiden toe en bak 2 min. mee. Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur pruttelen. Haal na 5 min. de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de bonen en het komijnzaad 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salade-ui in schuine dunne ringen. Schep de cottagecheese in een kommetje.
Serveer alles los in kommetjes, zodat iedereen zijn eigen wrap kan vullen.
variatietip:Voor de vleeseter(s): haal het vel van wat Catalaanse worstjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het worstvlees 8 min. op middelhoog vuur. Druk het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in stukjes. Serveer in een apart schaaltje voor de liefhebbers
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 zak paprikamix
2 rode uien
300 g trostomaten
3 el olijfolie mild
2 el guacamolekruiden
225 g HAK zwarte bonen in zak
1 tl komijnzaad
8 tortillawraps
½ bosje salade-ui
200 g cottagecheese