Pizza met mozzarella, paddenstoelen en salami
Piz-zalig, deze pizza met mozzarella, paddenstoelen en salami!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g paddenstoelenmix met paprika en bieslook
- 2 koelvers pizzadeeg met tomatensaus
- 250 g mozzarella
- 1 el gedroogde oregano
- 70 g Spianata Romana (salami)
- 250 g cherrytomaten
- 75 g rucola slamelange
- 3 el Deli Di Paolo Vinaigrette
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit een koekenpan of hapjespan zonder boter of olie op hoog vuur en roerbak de paddenstoelen 4-5 min. tot goudbruin.
- Rol de pizzabodems naast elkaar uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de bodems met je vingers stevig tegen elkaar, zodat het 1 grote plaatpizza wordt. Bestrijk het pizzadeeg met de tomatensaus uit de verpakkingen. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de pizzabodem. Bestrooi met de oregano.
- Beleg de helft van de pizza met de paddenstoelenmix, beleg de andere helft met de spianata romana. Bak de pizza in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Halveer ondertussen de cherrytomaten en meng met de slamelange en de vinaigrette. Serveer de pizza met de tomaten-rucolasalade.
bereidingstip:
Je kunt de gebakken pizza maximaal 2 dagen afgedekt in vershoudfolie in de koelkast bewaren. Je kunt ’m na het af koelen ook invriezen en 3 maanden bewaren in de vriezer. Warm (bevroren) pizza in 6-8 min. op in de oven op 180 °C.
achtergrondinfo:
Deze pizza is perfect voor een tafel met zowel vegetariërs als vleesliefhebbers, want iedereen heeft z’n eigen hoekje.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 935 kcal
- eiwit 39 g
-
koolhydraten 101 g
waarvan suikers 14 g -
vet 38 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 1.600 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Pizza met mozzarella, paddenstoelen en salami
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pizza met mozzarella, paddenstoelen en salami
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 400 g paddenstoelenmix met paprika en bieslook
Verhit een koekenpan of hapjespan zonder boter of olie op hoog vuur en roerbak de paddenstoelen 4-5 min. tot goudbruin.
- 2 koelvers pizzadeeg met tomatensaus
Rol de pizzabodems naast elkaar uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Duw de bodems met je vingers stevig tegen elkaar, zodat het 1 grote plaatpizza wordt. Bestrijk het pizzadeeg met de tomatensaus uit de verpakkingen.
- 250 g mozzarella
- 1 el gedroogde oregano
Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de pizzabodem. Bestrooi met de oregano.
- 70 g Spianata Romana (salami)
Beleg de helft van de pizza met de paddenstoelenmix, beleg de andere helft met de spianata romana.
Bak de pizza in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- 250 g cherrytomaten
- 75 g rucola slamelange
- 3 el Deli Di Paolo Vinaigrette
Halveer ondertussen de cherrytomaten en meng met de slamelange en de vinaigrette. Serveer de pizza met de tomaten-rucolasalade.
bereidingstip:
Je kunt de gebakken pizza maximaal 2 dagen afgedekt in vershoudfolie in de koelkast bewaren. Je kunt ’m na het af koelen ook invriezen en 3 maanden bewaren in de vriezer. Warm (bevroren) pizza in 6-8 min. op in de oven op 180 °C.
achtergrondinfo:
Deze pizza is perfect voor een tafel met zowel vegetariërs als vleesliefhebbers, want iedereen heeft z’n eigen hoekje.