bewaar
Pizza met mozzarella, paddenstoelen en salami
Pizza met mozzarella, paddenstoelen en salami
bewaar

Pizza met mozzarella, paddenstoelen en salami

Piz-zalig, deze pizza met mozzarella, paddenstoelen en salami!

10 min. bereiden
20 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

paddenstoelenmix met paprika en bieslook

2

koelvers pizzadeeg met tomatensaus

250 g

mozzarella

1 el

gedroogde oregano

70 g

Spianata Romana (salami)

250 g

cherrytomaten

75 g

rucola slamelange

3 el

Deli Di Paolo Vinaigrette

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Piz-zalig, deze pizza met mozzarella, paddenstoelen en salami!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Verhit een koekenpan of hapjespan zonder boter of olie op hoog vuur en roerbak de paddenstoelen 4-5 min. tot goudbruin.

3

Rol de pizzabodems naast elkaar uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de bodems met je vingers stevig tegen elkaar, zodat het 1 grote plaatpizza wordt. Bestrijk het pizzadeeg met de tomatensaus uit de verpakkingen. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de pizzabodem. Bestrooi met de oregano.

4

Beleg de helft van de pizza met de paddenstoelenmix, beleg de andere helft met de spianata romana. Bak de pizza in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Halveer ondertussen de cherrytomaten en meng met de slamelange en de vinaigrette. Serveer de pizza met de tomaten-rucolasalade.

achtergrondinfoDeze pizza is perfect voor een tafel met zowel vegetariërs als vleesliefhebbers, want iedereen heeft z’n eigen hoekje.

bereidingstipJe kunt de gebakken pizza maximaal 2 dagen afgedekt in vershoudfolie in de koelkast bewaren. Je kunt ’m na het af koelen ook invriezen en 3 maanden bewaren in de vriezer. Warm (bevroren) pizza in 6-8 min. op in de oven op 180 °C.