Win­ter­peen-wal­noot­spread op naan­brood

Genoeg van elke dag hetzelfde op brood? Snappen we. Gelukkig is er nu deze winterpeen-walnootspread!

(1) waardeer
lunch Genoeg van elke dag hetzelfde op brood? Snappen we. Gelukkig is er nu deze winterpeen-walnootspread! 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer of keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schrap de winterpeen schoon en snijd in stukken van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, gemalen koriander, peper en eventueel zout. Bak in 20-25 min. in de oven gaar.
  3. Rooster de laatste 6 min. de walnoten naast de wortel mee in de oven.
  4. Laat de wortel en walnoten iets afkoelen. Pers de citroen uit. Doe de wortel, walnoten, knoflook, harissa, yoghurt en 1 el citroensap (per 4 personen) in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer en maal tot een spread. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Besmeer het naanbrood met de wortelspread. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de spread met de granaatappelpitjes en peterselie.

bereidingstip:

Je kunt de spread 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 36 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Winterpeen-walnootspread op naanbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Win­ter­peen-wal­noot­spread op naan­brood

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g winterpeen

Schrap de winterpeen schoon en snijd in stukken van 2 cm.

3
3
  • 1 el milde olijfolie
  • 2 tl gemalen koriander*

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, gemalen koriander, peper en eventueel zout.

4
4

Bak in 20-25 min. in de oven gaar.

5
5
  • 50 g ongebrande walnoten

Rooster de laatste 6 min. de walnoten naast de wortel mee in de oven.

6
6
  • ½ citroen

Laat de wortel en walnoten iets afkoelen. Pers de citroen uit.

7
7
  • 2 tenen knoflook
  • 3 tl milde harissa
  • 150 ml milde yoghurt

Doe de wortel, walnoten, knoflook, harissa, yoghurt en 1 el citroensap (per 4 personen) in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer en maal tot een spread.

8
8
  • 4 mininaans koriander/knoflook

Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9
9
  • 5 g verse platte peterselie
  • 100 g verse granaatappelpitjes

Besmeer het naanbrood met de wortelspread. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de spread met de granaatappelpitjes en peterselie.

bereidingstip:

Je kunt de spread 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.