bewaar
Winterpeen-walnootspread op naanbrood
Winterpeen-walnootspread op naanbrood
bewaar

Winterpeen-walnootspread op naanbrood

Genoeg van elke dag hetzelfde op brood? Snappen we. Gelukkig is er nu deze winterpeen-walnootspread!

10 min. bereiden
25 min. oventijd
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

winterpeen

1 el

milde olijfolie

2 tl

gemalen koriander*

50 g

ongebrande walnoten

½

citroen

2 tenen

knoflook

3 tl

milde harissa

150 ml

milde yoghurt

4

mininaans koriander/knoflook

5 g

verse platte peterselie

100 g

verse granaatappelpitjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Schrap de winterpeen schoon en snijd in stukken van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, gemalen koriander, peper en eventueel zout. Bak in 20-25 min. in de oven gaar.

3

Rooster de laatste 6 min. de walnoten naast de wortel mee in de oven.

4

Laat de wortel en walnoten iets afkoelen. Pers de citroen uit. Doe de wortel, walnoten, knoflook, harissa, yoghurt en 1 el citroensap (per 4 personen) in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer en maal tot een spread. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5

Besmeer het naanbrood met de wortelspread. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de spread met de granaatappelpitjes en peterselie.

bereidingstipJe kunt de spread 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Winterpeen-walnootspread op naanbrood

Genoeg van elke dag hetzelfde op brood? Snappen we. Gelukkig is er nu deze winterpeen-walnootspread!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig