bewaar
Winterpeen-walnootspread op naanbrood
Winterpeen-walnootspread op naanbrood
bewaar

Winterpeen-walnootspread op naanbrood

Genoeg van elke dag hetzelfde op brood? Snappen we. Gelukkig is er nu deze winterpeen-walnootspread!

10 min. bereiden
25 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

winterpeen

1 el

milde olijfolie

2 tl

gemalen koriander*

50 g

ongebrande walnoten

½

citroen

2 tenen

knoflook

3 tl

milde harissa

150 ml

milde yoghurt

4

mininaans koriander/knoflook

5 g

verse platte peterselie

100 g

verse granaatappelpitjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer of keukenmachine

Genoeg van elke dag hetzelfde op brood? Snappen we. Gelukkig is er nu deze winterpeen-walnootspread!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Schrap de winterpeen schoon en snijd in stukken van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, gemalen koriander, peper en eventueel zout. Bak in 20-25 min. in de oven gaar.

3

Rooster de laatste 6 min. de walnoten naast de wortel mee in de oven.

4

Laat de wortel en walnoten iets afkoelen. Pers de citroen uit. Doe de wortel, walnoten, knoflook, harissa, yoghurt en 1 el citroensap (per 4 personen) in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer en maal tot een spread. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5

Besmeer het naanbrood met de wortelspread. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de spread met de granaatappelpitjes en peterselie.

tip

bereidingstipJe kunt de spread 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.