Wor­tel-ge­hakt­bal­le­tjes met rijst en sper­zie­bo­nen

Deze wortel-gehaktballetjes zijn het beste van twee werelden: de helft is wortel en de andere helft vlees. Draaien maar!

(2) waardeer
hoofdgerecht Deze wortel-gehaktballetjes zijn het beste van twee werelden: de helft is wortel en de andere helft vlees. Draaien maar! 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de rijst met de kokosmelk en het water in een pan met deksel aan de kook en kook in 15 min. gaar. Roer af en toe.
  2. Schil ondertussen de winterpeen met een dunschiller en rasp de peen en ui fijn. Meng het gehakt met de ui, peen, rendang-kruidenmix, het paneermeel, ei, peper en zout in een kom. Vorm er met natte handen ca. 20 balletjes van ter grootte van een walnoot.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 10 min. rondom goudbruin en gaar.
  4. Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Verdeel de kokosrijst, rendangballetjes en sperziebonen over diepe borden.

combinatietip:

Lekker met gebakken uitjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 78 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Wortel-gehaktballetjes met rijst en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel-ge­hakt­bal­le­tjes met rijst en sper­zie­bo­nen

1
1
  • 300 g pandanrijst
  • 400 g kokosmelk
  • 150 ml water

Breng de rijst met de kokosmelk en het water in een pan met deksel aan de kook en kook in 15 min. gaar. Roer af en toe.

2
2
  • 200 g winterpenen
  • 1 middelgrote ui

Schil ondertussen de winterpeen met een dunschiller en rasp de peen en ui fijn.

3
3
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 100 g Kokki Djawa rendang kruidenmix
  • 3 el paneermeel
  • 1 middelgroot ei

Meng het gehakt met de ui, peen, rendang-kruidenmix, het paneermeel, ei, peper en zout in een kom.

4
4

Vorm er met natte handen ca. 20 balletjes van ter grootte van een walnoot.

5
5
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 10 min. rondom goudbruin en gaar.

6
6
  • 400 g koelverse hele sperziebonen

Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar.

7
7

Verdeel de kokosrijst, rendangballetjes en sperziebonen over diepe borden.

combinatietip:

Lekker met gebakken uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.