bewaar
Wortel-gehaktballetjes met rijst en sperziebonen
Wortel-gehaktballetjes met rijst en sperziebonen
bewaar

Wortel-gehaktballetjes met rijst en sperziebonen

Deze wortel-gehaktballetjes zijn het beste van twee werelden: de helft is wortel en de andere helft vlees. Draaien maar!

25 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

400 g

kokosmelk

150 ml

water

200 g

winterpenen

1

middelgrote ui

300 g

half-om-halfgehakt

100 g

Kokki Djawa rendang kruidenmix

3 el

paneermeel

1

middelgroot ei

2 el

arachideolie

400 g

koelverse hele sperziebonen

Deze wortel-gehaktballetjes zijn het beste van twee werelden: de helft is wortel en de andere helft vlees. Draaien maar!

Aan de slag

1

Breng de rijst met de kokosmelk en het water in een pan met deksel aan de kook en kook in 15 min. gaar. Roer af en toe.

2

Schil ondertussen de winterpeen met een dunschiller en rasp de peen en ui fijn. Meng het gehakt met de ui, peen, rendang-kruidenmix, het paneermeel, ei, peper en zout in een kom. Vorm er met natte handen ca. 20 balletjes van ter grootte van een walnoot.

3

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 10 min. rondom goudbruin en gaar.

4

Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Verdeel de kokosrijst, rendangballetjes en sperziebonen over diepe borden.

combinatietip Lekker met gebakken uitjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Wortel-gehaktballetjes met rijst en sperziebonen

Deze wortel-gehaktballetjes zijn het beste van twee werelden: de helft is wortel en de andere helft vlees. Draaien maar!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig