bewaar
Ovenschotel met volkorenpasta, broccoli en witte kaas
Ovenschotel met volkorenpasta, broccoli en witte kaas
bewaar

Ovenschotel met volkorenpasta, broccoli en witte kaas

Ovenschotel + volkorenpasta = ovenheerlijke pastaschotel!

20 min. bereiden
20 min. oventijd
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

broccoli

2 tenen

knoflook

1

prei

265 g

Apetina verse-kaasblokjes

2 el

volkorentarwemeel

400 ml

De Zaanse Hoeve halfvolle melk

85 g

rucola

300 g

biologische volkorenfusilli

Dit heb je nodig

  • ronde ovenschaal (Ø 26 cm, ingevet)

Ovenschotel + volkorenpasta = ovenheerlijke pastaschotel!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Was de prei en snijd ook deze fijn. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang 2 el olie (per 4 personen) op.

2

Verhit de opgevangen olie in een hapjespan en bak de prei, knoflook en de helft van de broccoli 3 min. op laag vuur. Voeg het meel toe en laat 2 min. al roerend garen. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur, voeg de helft van de rucola toe en pureer met de staafmixer tot een egale saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de rest van de broccoli de laatste 2 min. met de pasta mee. Giet af en laat goed uitlekken.

4

Meng de pasta en broccoli met de saus en kaas en verdeel over de ovenschaal. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer met de rest van de rucola.