Kool­hy­draat­arm ont­bijt: ha­ver­mout met aard­bei­en­saus en pom­poen­pit­ten

Dit recept bewijst maar weer dat een koolhydraatarm ontbijt erg lekker kan zijn!

(0) waardeer
ontbijt Dit recept bewijst maar weer dat een koolhydraatarm ontbijt erg lekker kan zijn! 2 personen

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een steelpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten ca. 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
  2. Breng ondertussen in een steelpan de amandeldrink aan de kook. Voeg de havermout toe en laat ca. 10 min. koken. Roer af en toe. Schep de lijnzaad erdoor en zet het vuur uit.
  3. Verwarm in een andere kleine pan de aardbeien, breng op smaak met het anijszaad. Prak met een vork tot een puree.
  4. Verdeel de havermoutpap over komen en swirl de aardbeiensaus erdoor. Bestrooi met de pompoenpitten. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met extra anijszaad.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 19 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 7 g
Ook te zien in
februari 2021

Koolhydraatarm ontbijt: havermout met aardbeiensaus en pompoenpitten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kool­hy­draat­arm ont­bijt: ha­ver­mout met aard­bei­en­saus en pom­poen­pit­ten

1
1
  • 2 el pompoenpitten

Verhit een steelpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten ca. 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 300 ml amandeldrink ongezoet
  • 40 g havermout

Breng ondertussen in een steelpan de amandeldrink aan de kook. Voeg de havermout toe en laat ca. 10 min. koken. Roer af en toe.

3
3
  • 1 el lijnzaad

Schep de lijnzaad erdoor en zet het vuur uit.

4
4
  • 200 g diepvries aardbeien
  • ½ tl anijszaad

Verwarm in een andere kleine pan de aardbeien, breng op smaak met het anijszaad. Prak met een vork tot een puree.

5
5

Verdeel de havermoutpap over komen en swirl de aardbeiensaus erdoor. Bestrooi met de pompoenpitten. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met extra anijszaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.