bewaar
Noedelsoep met kip
Noedelsoep met kip
bewaar

Noedelsoep met kip

Noedels + kip + Jamie Oliver = Jamies noedelsoep met kip.

20 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipfilet

3 el

boemboe rendang

½ el

olijfolie mild

10 cm

verse gemberwortel

1 liter

water

2

kippenbouillontabletten

400 ml

kokosmelk light

200 g

volkorennoedels

160 g

babymaiskolfjes

320 g

roerbakgroente

1 el

rodewijnazijn

Noedels + kip + Jamie Oliver = Jamies noedelsoep met kip.

Aan de slag

1

Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag en een grote, diepe pan op matig vuur. Snijd elke kipfilet in drie lange repen en wrijf ze in met de rendangboemboe en een snufje zeezout en zwarte peper. Wrijf de koekenpan met een propje keukenpapier in met olijfolie en leg de repen kip erin. Schil de gember, snijd hem in luciferdunne reepjes, strooi de helft over de kip en bak het geheel 5 minuten. Keer regelmatig om, of tot de repen kip donker en krokant zijn – ze moeten net niet zwartgeblakerd zijn.

2

Strooi de rest van de gember en rendang-boemboe in de diepe pan, giet het water en de bouillontabletten erbij, breng aan de kook. Voeg de kokosmelk en noedels toe. Snijd de maiskolfjes in de lengte doormidden, doe ze erbij, leg een deksel op de pan en laat 5 minuten koken. Roer de gemengde groenten er de laatste minuut door, zodat ze net heet zijn, breng de soep op smaak en verdeel hem over warme kommen. Blus de koekenpan af met de rodewijnazijn en verschuif de repen kip om het heerlijk plakkerige aanbaksel op te pikken. Snijd de repen kip doormidden en serveer ze op de noedelsoep.

algemeen7 x anders van Jamie Oliver is verschenen bij Kosmos Uitgevers © Jamie Oliver Enterprises Ltd (2020 7 Ways) Fotografie: Levon Biss