bewaar
Kippendij uit de oven met ansjovis-citroenmarinade, broccoli en aardappelschijfjes
Kippendij uit de oven met ansjovis-citroenmarinade, broccoli en aardappelschijfjes
bewaar

Kippendij uit de oven met ansjovis-citroenmarinade, broccoli en aardappelschijfjes

Ansjovis: het kleinste visje met misschien wel de meeste smaak. Perfect bij citroenkip.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

broccoli

2

rode uien

4 el

milde olijfolie

1 teen

knoflook

15 g

verse platte peterselie

1

citroen

50 g

ansjovisfilets in olijfolie

400 g

kipdijfilet

900 g

roodschillige aardappelschijfjes

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • bakpapier

Ansjovis: het kleinste visje met misschien wel de meeste smaak. Perfect bij citroenkip.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 1 cm. Snijd de uien in parten en verdeel samen met de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ¼ van de olijfolie, peper en eventueel zout.

2

Snijd voor de marinade de knoflook en peterselie fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in parten. Snijd de ansjovisfilets heel fijn en meng met de knoflook, peterselie, het citroenrasp, de helft olijfolie, peper en eventueel zout.

3

Snijd elke kipdijfilet in 4 repen, meng met de marinade en leg ze tussen de andere ingrediënten op de bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 15 min. goudgeel en krokant. Schep de aardappel door de kip en groente en serveer met een citroenpartje. Breng op smaak met versgemalen peper.