bewaar
Doperwtensalade met gerookte zalm en gebakken aardappelschijfjes
Doperwtensalade met gerookte zalm en gebakken aardappelschijfjes
bewaar

Doperwtensalade met gerookte zalm en gebakken aardappelschijfjes

Dit groene bordje staat bol van de smaakmakers.

15 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 el

traditionele olijfolie

900 g

roodschillige aardappelschijfjes

450 g

diepvries tuinerwten

1 bosje

radijs

15 g

verse dille

15 g

verse platte peterselie

½

citroen

1 el

dijonmosterd

250 g

warmgerookte zalmfilet

Dit groene bordje staat bol van de smaakmakers.

Aan de slag

1

Verhit ⅓ van de olie in een grote hapjespan en bak de aardappelschijfjes 9 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur hoog en bak in nog 5 min. goudgeel en gaar. Breng op smaak met peper en zout.

2

Doe ondertussen de tuinerwten in een kom, giet er kokend water over en laat 5 min. staan. Was de radijs, inclusief het blad. Snijd de radijs in partjes en het blad grof. Snijd alle kruiden fijn.

3

Pers de halve citroen uit. Klop de rest van de olie, het citroensap en de mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Giet de tuinerwten af en meng met de kruiden, radijs, het radijsblad en de dressing. Verdeel de zalm in stukken erover en serveer met de aardappelschijfjes.