bewaar
Volkorenspaghetti met broccoli en ansjovis
Volkorenspaghetti met broccoli en ansjovis
bewaar

Volkorenspaghetti met broccoli en ansjovis

Soms heb je niet veel nodig voor een lekker en gezond doordeweeks maaltje.

25 min. bereiden
licht pittig
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

600 g

broccoli

300 g

volkorenspaghetti

45 g

ansjovisfilets in olijfolie met kappertjes

1

citroen

1

rode peper

25 g

pijnboompitten

2 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • schuimspaan

Soms heb je niet veel nodig voor een lekker en gezond doordeweeks maaltje.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook in plakjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Breng een grote pan water aan de kook en kook de broccoli 4 min. Schep met de schuimspaan uit de pan, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Kook de spaghetti in het kookvocht van de broccoli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Laat ondertussen de ansjovisfilets met kappertjes uitlekken en vang de olie op. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

3

Verhit de achtergehouden ansjovisolie in een hapjespan met de milde olie en fruit de knoflook in 1 min. goudbruin. Voeg de ansjovis met kappertjes toe en laat in 2 min. onder voortdurend roeren uit elkaar vallen in de olie. Voeg de broccoli, het citroensap en de rode peper toe en bak 2 min. op middelhoog vuur.

4

Voeg de spaghetti toe aan de groente en schep om. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de pijnboompitten en het citroenrasp.