Ba­naan-ha­ver­mout-pan­nen­koe­ken

Zeg je gezonde pannenkoek, dan zeg je havermout. Bakken dus, deze banaan-havermout-pannenkoeken!

(3) waardeer
ontbijt Zeg je gezonde pannenkoek, dan zeg je havermout. Bakken dus, deze banaan-havermout-pannenkoeken! 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • (kleine) keukenmachine
  • 2 koekenpan met antiaanbaklaag

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maal de havermout heel fijn in de keukenmachine. Prak de bananen en klop met het meel, de bakpoeder, melk, ⅔ van de kaneel en wat zout met een garde door de havermout.
  2. Verhit in elke koekenpan ⅙ van de margarine en bak van de helft van het havermoutmengsel 2 pannenkoeken in 5 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege. Bak nog 2 pannenkoeken.
  3. Halveer ondertussen de ongeschilde appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de rest van de margarine in een koekenpan en bak de appel 3 min. op middelhoog vuur. Verdeel over de pannenkoeken en bestrooi met de rest van de kaneel.

combinatietip:

Lekker met wat yoghurt Griekse stijl 0% vet

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 52 g
    waarvan suikers 22 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gids 1 -2021 , Receptkaart 2021 week 01-04

Banaan-havermout-pannenkoeken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­naan-ha­ver­mout-pan­nen­koe­ken

1
1
  • 60 g havermout

Maal de havermout heel fijn in de keukenmachine.

2
2
  • 2 AH bananen
  • 100 g volkoren tarwemeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 300 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
  • 2 tl gemalen kaneel

Prak de bananen en klop met het meel, de bakpoeder, melk, ⅔ van de kaneel en wat zout met een garde door de havermout.

3
3
  • 40 g margarine

Verhit 2 koekenpannen. Verdeel de helft van de margarine en de helft van het beslag over de pannen en bak de pannenkoeken in 5 min. goudgeel en gaar.

4
4

Keer halverwege. Bak zo ook de rest van de pannenkoeken.

5
5
  • 2 jonagold appels

Halveer ondertussen de ongeschilde appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.

6
6
  • 20 g margarine

Verhit de rest van de margarine in een koekenpan en bak de appel 3 min. op middelhoog vuur.

7
7

Verdeel over de pannenkoeken en bestrooi met de rest van de kaneel.

combinatietip:

Lekker met wat yoghurt Griekse stijl 0% vet

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.