bewaar
Gezonde pannenkoeken met groente, veldsla en rosbief
Gezonde pannenkoeken met groente, veldsla en rosbief
bewaar

Gezonde pannenkoeken met groente, veldsla en rosbief

Creatief met nasigroente: maak er gezonde pannenkoekjes mee! Lekker om te beleggen met rosbief, gekookt ei en veldsla.

20 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4

witte scharreleieren

300 ml

De Zaanse Hoeve halfvolle melk

150 g

volkoren tarwemeel

1 tl

bakpoeder

450 g

nasigroente

3½ el

milde olijfolie

40 g

veldsla

½ el

witte natuurazijn

120 g

rosbief

Creatief met nasigroente: maak er gezonde pannenkoekjes mee! Lekker om te beleggen met rosbief, gekookt ei en veldsla.

Aan de slag

1

Klop 1 ei in een kom los met de melk. Meng met het tarwemeel, de bakpoeder en een snufje zout tot een beslag. Voeg de nasigroente toe en roer goed door.

2

Kook de rest van de eieren in 7 min. hard. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 parten.

3

Verhit in elke koekenpan een ½ el olie en bak van de helft van het beslag 2 pannenkoekjes in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer na 2 min. Bak zo nog 2 pannenkoekjes.

4

Meng de veldsla met de rest van de olijfolie, de azijn en peper. Verdeel samen met de rosbief en het ei over de pannenkoekjes.

tip

dieettipLiever vega? Vervang de rosbief door plakjes avocado.