bewaar
Gebakken havermout met pindakaas, noten en magere kwark
Gebakken havermout met pindakaas, noten en magere kwark
bewaar

Gebakken havermout met pindakaas, noten en magere kwark

Gebakken havermout? Yes baby! Dit gezonde ontbijt-cakeje staat binnen 5 min. in de oven, ideaal tijdens een thuiswerk-dag.

5 min. bereiden
20 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

wit scharrelei

150 ml

De Zaanse Hoeve halfvolle melk

60 g

AH 100% pindakaas naturel

100 g

havermout

200 g

appelmoes 0%

80 g

studentenhaver

½ tl

bakpoeder

1½ tl

gemalen kaneel

150 g

magere kwark

Dit heb je nodig

  • kleine ovenschaaltjes Ø 10 cm

Gebakken havermout? Yes baby! Dit gezonde ontbijt-cakeje staat binnen 5 min. in de oven, ideaal tijdens een thuiswerk-dag.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop het ei los met de melk en pindakaas. Voeg de havermout, appelmoes, studentenhaver, bakpoeder, 2/3 van de kaneel en zout toe en roer door.

2

Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar. Schep een lepel kwark erop en bestrooi met de rest van de kaneel.