Kerstboompizza
Versier de kerstboom-pizza met allerlei lekkers.

Advertentie
Ingrediënten
- 600 g koelvers pizzadeeg met tomatensaus
- 125 g mozzarella
- 100 g snoepgroente paprikamix
- 150 g broccoli
- 1 kleine rode ui
- 100 g ricotta
- 4 zwarte olijven zonder pit
- 12 ongebrande pecannoten
- 1 el milde olijfolie
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal het pizzadeeg uit de verpakking, de tomatensaus gebruik je niet. Snijd de rol(len) deeg door de helft en halveer in de breedte. Je hebt nu rechthoeken, maak ze met de hand wat ovaler. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Snijd de mozzarella in plakken van een ½ cm. Snijd de paprikaatjes in dunne plakjes van 1 cm breed. Rasp de broccoli grof. Halveer de rode ui en snijd in dunne boogjes van 1 mm.
- Besmeer de pizzabodems dun met de ricotta, beleg met de mozzarella. Leg de broccoli strak op de plakjes mozzarella, in de vorm van een kerstboom (gebruik de liniaal om rechte lijnen te maken). Beleg de kerstboom met plakjes paprika en rode ui en de olijven als piek. Breek de pecannoten doormidden en leg als stam onder aan de boom. Besprenkel met olijfolie. Breng alles op smaak met zout en versgemalen peper.
- Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 12 min. gaar en knapperig.
variatietip:
In plaats van geraspte broccoli kun je ook broccolirijst gebruiken.
serveertip:
Je kunt ook 1 grote pizza maken en ’n grote kerstboom vormen van broccoli.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 16 g
-
koolhydraten 49 g
waarvan suikers 5 g -
vet 25 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 1.080 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Kerstboompizza
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kerstboompizza
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 600 g koelvers pizzadeeg met tomatensaus
Haal het pizzadeeg uit de verpakking, de tomatensaus gebruik je niet. Snijd de rol deeg door de helft en halveer in de breedte.
Je hebt nu rechthoeken, maak ze met de hand wat ovaler. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- 125 g mozzarella
- 100 g snoepgroente paprikamix
Snijd de mozzarella in plakken van een ½ cm. Snijd 1 rode, 1 gele en 1 oranje paprikaatje (per 4 personen) in dunne plakjes van 1 cm breed.
- 150 g broccoli
- 1 kleine rode ui
Rasp de broccoli grof. Halveer de rode ui en snijd in dunne boogjes van 1 mm.
- 100 g ricotta
Besmeer de pizzabodems dun met de ricotta, beleg met de mozzarella.
Leg de broccoli strak op de plakjes mozzarella, in de vorm van een kerstboom (gebruik de liniaal om rechte lijnen te maken).
- 4 zwarte olijven zonder pit
Beleg de kerstboom met plakjes paprika en rode ui en de olijven als piek.
- 12 ongebrande pecannoten
- 1 el milde olijfolie
Breek de pecannoten doormidden en leg als stam onder aan de boom. Besprenkel met olijfolie. Breng alles op smaak met zout en versgemalen peper.
Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 12 min. gaar en knapperig.
variatietip:
In plaats van geraspte broccoli kun je ook broccolirijst gebruiken.
serveertip:
Je kunt ook 1 grote pizza maken en ’n grote kerstboom vormen van broccoli.