Spinazie-feta-bladerdeegtaartje
Dit bladerdeegtaartje vul je met spinazie en feta. Een eetbaar kerstcadeautje.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 200 g babyspinazie
- 1 el milde olijfolie
- 4 plakjes roomboter bladerdeeg (ontdooid)
- 75 g feta
- 4 tl vloeibare honing
- 1 middelgroot ei
- 15 g sesamzaad
Keukenspullen
- zeef
- bakpapier
- bakkwastje
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de sjalot. Snijd de knoflook fijn. Snijd de spinazie grof.
- Verwarm de olie in een hapjespan. Fruit de sjalot 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en spinazie toe en bak al omscheppend 1 min. mee. Zet het vuur uit. Schep de spinazie in een zeef en laat goed uitlekken. Druk er met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
- Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel 1-2 el van het sjalot-spinaziemengsel over de velletjes bladerdeeg. Verkruimel over elk bergje spinazie een beetje feta en sprenkel er per pakketje 1 tl honing over.
- Vouw de punten van de vellen bladerdeeg naar elkaar toe en druk de punten tegen elkaar aan, plak de naden dicht. Klop het ei los en smeer het bladerdeeg met de bakkwast in met wat ei. Bestrooi met de sesamzaadjes en bak de flapjes in het midden van de oven in 25 min. goudgeel en gaar.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 350 kcal
- eiwit 11 g
-
koolhydraten 23 g
waarvan suikers 7 g -
vet 23 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 360 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Spinazie-feta-bladerdeegtaartje
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spinazie-feta-bladerdeegtaartje
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 200 g babyspinazie
Snipper de sjalot. Snijd de knoflook fijn. Snijd de spinazie grof.
- 1 el milde olijfolie
Verwarm de olie in een hapjespan. Fruit de sjalot 4 min. op middelhoog vuur.
Voeg de knoflook en spinazie toe en bak al omscheppend 1 min. mee. Zet het vuur uit.
Schep de spinazie in een zeef en laat goed uitlekken. Druk er met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
- 4 plakjes roomboter bladerdeeg
Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel 1-2 el van het sjalot-spinaziemengsel over de velletjes bladerdeeg.
- 75 g feta
- 4 tl vloeibare honing
Verkruimel over elk bergje spinazie een beetje feta en sprenkel er de honing over.
Vouw de punten van de vellen bladerdeeg naar elkaar toe en druk de punten tegen elkaar aan, plak de naden dicht.
- 1 middelgroot ei
Klop het ei los en smeer het bladerdeeg met de bakkwast in met wat ei.
- 15 g sesamzaad
Bestrooi met de sesamzaadjes en bak de flapjes in het midden van de oven in 25 min. goudgeel en gaar.