Spi­na­zie-fe­ta-bla­der­deeg­taartje

Dit bladerdeegtaartje vul je met spinazie en feta. Een eetbaar kerstcadeautje.

(4) waardeer
hoofdgerecht Dit bladerdeegtaartje vul je met spinazie en feta. Een eetbaar kerstcadeautje. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • zeef
  • bakpapier
  • bakkwastje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de sjalot. Snijd de knoflook fijn. Snijd de spinazie grof.
  2. Verwarm de olie in een hapjespan. Fruit de sjalot 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en spinazie toe en bak al omscheppend 1 min. mee. Zet het vuur uit. Schep de spinazie in een zeef en laat goed uitlekken. Druk er met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
  3. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel 1-2 el van het sjalot-spinaziemengsel over de velletjes bladerdeeg. Verkruimel over elk bergje spinazie een beetje feta en sprenkel er per pakketje 1 tl honing over.
  4. Vouw de punten van de vellen bladerdeeg naar elkaar toe en druk de punten tegen elkaar aan, plak de naden dicht. Klop het ei los en smeer het bladerdeeg met de bakkwast in met wat ei. Bestrooi met de sesamzaadjes en bak de flapjes in het midden van de oven in 25 min. goudgeel en gaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 23 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Spinazie-feta-bladerdeegtaartje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie-fe­ta-bla­der­deeg­taartje

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 200 g babyspinazie

Snipper de sjalot. Snijd de knoflook fijn. Snijd de spinazie grof.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Verwarm de olie in een hapjespan. Fruit de sjalot 4 min. op middelhoog vuur.

4
4

Voeg de knoflook en spinazie toe en bak al omscheppend 1 min. mee. Zet het vuur uit.

5
5

Schep de spinazie in een zeef en laat goed uitlekken. Druk er met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit.

6
6
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg

Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel 1-2 el van het sjalot-spinaziemengsel over de velletjes bladerdeeg.

7
7
  • 75 g feta
  • 4 tl vloeibare honing

Verkruimel over elk bergje spinazie een beetje feta en sprenkel er de honing over.

8
8

Vouw de punten van de vellen bladerdeeg naar elkaar toe en druk de punten tegen elkaar aan, plak de naden dicht.

9
9
  • 1 middelgroot ei

Klop het ei los en smeer het bladerdeeg met de bakkwast in met wat ei.

10
10
  • 15 g sesamzaad

Bestrooi met de sesamzaadjes en bak de flapjes in het midden van de oven in 25 min. goudgeel en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.