Geel-rode stoofperen
Geel-rode stoofperen
bewaar
bewaar

Geel-rode stoofperen

Een schaal vol prachtig gekleurde stoofperen.

25 min. bereiden
1 uur 40 min. wachten
24waarderingen

Aan de slag

1

Pers de citroen uit. Doe het citroensap in een grote pan. Voeg de wijn, suiker, kurkuma en het water toe en breng aan de kook.

2

Schil ondertussen de peren met een dunschiller, laat het steeltje zitten. Snijd een plakje van de onderkant, zodat de peertjes goed rechtop blijven staan.

3

Zet de peertjes in het wijn-watermengsel. Zorg dat ze volledig onderstaan. Leg er eventueel een bordje op als de peertjes bovendrijven. Breng aan de kook en laat 1 uur en 20 min. tegen de kook aan stoven met de deksel op de pan.

4

Doe de port, bruine suiker en het bietensap in een grote ondiepe pan en breng aan de kook. Zet de peren er rechtop in, zodat ze ca. tot de helft in de port staan. Kook op laag vuur 20 min. tot ze zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Prik met de satéprikker in een peer. Als dat gemakkelijk gaat, zijn ze gaar.

5

Haal de peren uit de pan, laat het vuur aan. Meng de maizena door het portmengsel, breng aan de kook en laat in 3 min. binden. Serveer de peren en de portsaus apart.

combinatietipLekker bij een (runder)stoofpotje en wild, maar ook als nagerecht bij een kaasplankje of met ijs of meringues.
bereidingstipAls je de peertjes een nacht in het portmengsel laat staan, wordt de kleur nog intenser.
bereidingstipJe kunt dit gerecht t/m stap 4 een dag van tevoren maken. Als je de peertjes een nacht in het portmengsel laat staan, wordt de kleur nog intenser.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geel-rode stoofperen

Een schaal vol prachtig gekleurde stoofperen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig