bewaar
Boerenkoolstamppot met sticky speklapje
Boerenkoolstamppot met sticky speklapje
bewaar

Boerenkoolstamppot met sticky speklapje

Uitpakken met boerenkoolstamppot? Yes! Deze sticky speklapjes maken je stamp echt next-level.

45 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

Biologische rode ui

400 g

boerenkool

½ tl

chilivlokken

1½ tl

Euroma by Jonnie Boer Chinese 5 spice

½ tl

zout

3 el

milde olijfolie

1 kg

zoete aardappel

3 tenen

knoflook

4

speklapjes

2 el

ketjap asin

2 el

ketjap manis

Dit heb je nodig

  • grote ingevette ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat

  • pureestamper

Uitpakken met boerenkoolstamppot? Yes! Deze sticky speklapjes maken je stamp echt next-level.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 130 °C. Pel de uien, snijd ze in 8 parten, verdeel over de met bakpapier beklede bakplaten. Meng in een kom de boerenkool met de chilivlokken, five spice, het zout en de olie. Verdeel over de ui en rooster ca. 30 min. net boven en net onder het midden van de oven tot de boerenkool knapperig is. Schep halverwege om en wissel de bakplaten van plek.

2

Schil ondertussen de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ruim water met zout in 20 min gaar.

3

Snijd de knoflook fijn. Bak de speklapjes in een droge pan zonder olie of boter in 10-12 min. op middelhoog vuur bijna gaar en goudbruin. Keer halverwege. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg alle ketjap toe toe en laat 1 min. inkoken. Keer de speklapjes om en zorg dat de saus zo inkookt, dat het aan het vlees blijft plakken, maar niet verbrandt. Zet het vuur uit.

4

Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Schep de boerenkool en de uien erdoor, maar houd een handje van de boerenkool achter. Strooi dit over de stamp en serveer met de sticky speklapjes.