Rijst­scho­tel met kip­ge­hakt­bur­gers en room­saus

Kip met rijst en groenten. Wij geven je sportmaaltijd een upgrade met deze rijstschotel!

(3) waardeer
hoofdgerecht Kip met rijst en groenten. Wij geven je sportmaaltijd een upgrade met deze rijstschotel! 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de soepgroente de laatste 2 min. mee en giet af. Doe terug in de pan en meng ⅔ van de kruidenboterkruiden erdoor. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Snijd ondertussen de rucola fijn en meng de helft met de rest van de kruidenboterkruiden en wat peper door het gehakt. Vorm met vochtige handen 8 balletjes van (per 4 personen) en druk een beetje plat tot kleine burgers. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  3. Kook ondertussen de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Doe de zuivelspread en melk in een kleine pan en breng al roerend aan de kook. Houd warm op laag vuur.
  4. Meng de bonen en de rest van de rucola door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de kipburgers en de roomsaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 60 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Rijstschotel met kipgehaktburgers en roomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­scho­tel met kip­ge­hakt­bur­gers en room­saus

1
1
  • 250 g zilvervliesrijst

Kook de rijst in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 350 g boerensoepgroente

Kook de soepgroente de laatste 2 min. mee en giet af.

3
3
  • 2 el kruidenboterkruiden

Doe terug in de pan en meng de kruidenboterkruiden erdoor. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

4
4
  • 85 g rucola
  • 300 g kipgehakt naturel
  • 1 el kruidenboterkruiden

Snijd ondertussen de rucola fijn en meng de helft met de rest van de kruidenboterkruiden en wat peper door het gehakt.

5
5

Vorm er met vochtige handen 8 balletjes van (per 4 personen) en druk een beetje plat tot kleine burgers.

6
6
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

7
7
  • 500 g diepvries sperziebonen

Kook ondertussen de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.

8
8
  • 200 g zuivelspread light bieslook
  • 100 ml magere melk

Doe de zuivelspread en melk in een kleine pan en breng al roerend aan de kook. Houd warm op laag vuur.

9
9

Meng de bonen en de rest van de rucola door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de kipburgers en de roomsaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.