Zoe­te aard­ap­pel­cur­ry met naan­brood van Sha­ne Klui­vert

De zoete aardappel in Shane Kluijverts vegan curry rooster je in de oven voor extra smaak. Mmm...

(18) waardeer
hoofdgerecht De zoete aardappel in Shane Kluijverts vegan curry rooster je in de oven voor extra smaak. Mmm... 4 personen
5 18

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  2. Snijd de zoete aardappel in blokjes. Meng de blokjes zoete aardappel op de bakplaat met de helft van de zonnebloemolie en een beetje peper en zout. Zet de aardappelen in de oven en rooster 30 minuten.
  3. Snijd de knoflook fijn, snipper de ui en rasp de gember. Verhit de rest van de olie in een pan. Bak hierin de knoflook, de ui en de gember tot ze beginnen te geuren. Snijd de wortels in blokjes. Doe de currypasta en de wortelblokjes in de pan en roer goed door. Bak 2 minuten.
  4. Doe de kokosmelk in de pan. Draai het vuur heel laag en laat 10 minuten met de deksel op de pan pruttelen. Bak ondertussen de mini-naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Roer daarna de spinazie door de curry tot de spinazie helemaal geslonken is. Roer ook de geroosterde zoete aardappel door de curry. Snijd de limoen in partjes. Serveer de curry met de mini-naanbroodjes en de limoenpartjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 70 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 34 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Zoete aardappelcurry met naanbrood van Shane Kluivert

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te aard­ap­pel­cur­ry met naan­brood van Sha­ne Klui­vert

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2

Leg een vel bakpapier op de bakplaat.

3
3
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 el zonnebloemolie

Snijd de zoete aardappel in blokjes. Meng de blokjes zoete aardappel op de bakplaat met de zonnebloemolie en een beetje peper en zout.

4
4

Zet de aardappelen in de oven en rooster 30 minuten.

5
5
  • 2 tenen knoflook
  • 1 middelgrote ui
  • 1 el verse gember

Snijd de knoflook fijn, snipper de ui en rasp de gember.

6
6
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit de rest van de zonnebloemolie in een pan. Bak hierin de knoflook, de ui en de gember tot ze beginnen te geuren.

7
7
  • 2 wortelen
  • 4 el Thaise rode currypasta

Snijd de wortels in blokjes. Doe de currypasta en de wortelblokjes in de pan en roer goed door. Bak 2 minuten.

8
8
  • 800 ml kokosmelk

Doe de kokosmelk in de pan. Draai het vuur heel laag en laat 10 minuten met de deksel op de pan pruttelen.

9
9
  • 4 mini-naanbroodjes

Bak ondertussen de mini-naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

10
10
  • 400 g verse spinazie

Roer daarna de spinazie door de curry tot de spinazie helemaal geslonken is. Roer ook de geroosterde zoete aardappel door de curry.

11
11
  • 2 limoenen

Snijd de limoen in partjes. Serveer de curry met de mini-naanbroodjes en de limoenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.