bewaar
Zoete aardappelcurry met naanbrood van Shane Kluivert
Zoete aardappelcurry met naanbrood van Shane Kluivert
bewaar

Zoete aardappelcurry met naanbrood van Shane Kluivert

De zoete aardappel in Shane Kluijverts vegan curry rooster je in de oven voor extra smaak. Mmm...

30 min. bereiden
35 min. oventijd
87waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

zoete aardappelen

2 el

zonnebloemolie

2 tenen

knoflook

1

middelgrote ui

1 el

verse gember

2

wortelen

4 el

Thaise rode currypasta

800 ml

kokosmelk

4

mini-naanbroodjes

400 g

verse spinazie

2

limoenen

De zoete aardappel in Shane Kluijverts vegan curry rooster je in de oven voor extra smaak. Mmm...

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.

2

Snijd de zoete aardappel in blokjes. Meng de blokjes zoete aardappel op de bakplaat met de helft van de zonnebloemolie en een beetje peper en zout. Zet de aardappelen in de oven en rooster 30 minuten.

3

Snijd de knoflook fijn, snipper de ui en rasp de gember. Verhit de rest van de olie in een pan. Bak hierin de knoflook, de ui en de gember tot ze beginnen te geuren. Snijd de wortels in blokjes. Doe de currypasta en de wortelblokjes in de pan en roer goed door. Bak 2 minuten.

4

Doe de kokosmelk in de pan. Draai het vuur heel laag en laat 10 minuten met de deksel op de pan pruttelen. Bak ondertussen de mini-naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5

Roer daarna de spinazie door de curry tot de spinazie helemaal geslonken is. Roer ook de geroosterde zoete aardappel door de curry. Snijd de limoen in partjes. Serveer de curry met de mini-naanbroodjes en de limoenpartjes.