bewaar
Groentelasagne met vegetarisch Gehackt
Groentelasagne met vegetarisch Gehackt
bewaar

Groentelasagne met vegetarisch Gehackt

Een groentelasagne waar zelfs vleeseters gek op zijn. Het geheim? Vegetarisch gehackt.

25 min. bereiden
45 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

milde olijfolie

400 g

Italiaanse roerbakgroente

200 g

De Vegetarische Slager rul gehackt

500 g

Bertolli pastasaus kruidig in zak

45 g

mix voor basilicum roomsaus

125 g

mozzarella

1

courgette

250 g

lasagnebladen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Een groentelasagne waar zelfs vleeseters gek op zijn. Het geheim? Vegetarisch gehackt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ̊C.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. op matig vuur. Voeg het Rul Gehackt toe en bak 2 min. mee. Meng de pastasaus erdoor en neem de pan van het vuur.

3

Bereid ondertussen de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de mozzarella en de courgette in plakjes.

4

Bedek de bodem van de ovenschaal met een dunne laag roomsaus. Verdeel achtereenvolgens ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de gehacktsaus en de helft van de courgette erover. Maak zo nog 2 lagen (per ovenschaal) en eindig met de roomsaus. Verdeel de mozzarella over de lasagne.

5

Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

tip

variatietipNeem in plaats van Rul Gehackt linzen uit blik. Voeg ze op het laatst toe aan de pastasaus.