Snel­le mi­ni mug­ca­ke

Cake uit een mok, dat is handig en snel!

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 75 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(2) waardeer
amerikaans nagerecht Cake uit een mok, dat is handig en snel! 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 (espresso)kopjes
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Prak de banaan in een mengkom met een vork tot moes. Breek het ei erboven en meng erdoor. Doe de havermout, bakpoeder, cacao en het amandelschaafsel toe. Roer goed met een houten lepel tot je beslag hebt.
  2. Giet de olie in de kopjes. Gebruik een keukenpapiertje om de kopjes helemaal met de olie in te smeren. Schep het beslag in de kopjes. Bak de mugcakes ongeveer 15 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant mooi gestold is. Pas op, want de oven is heet. Laat de cakes 10 minuten afkoelen voor je ze eet. Pas op, want de kopjes zijn nog een beetje warm.

variatietip:

Met een klein handje rozijnen erdoor worden de mugcakes lekker zoet.

video

Snel­le mi­ni mug­ca­ke

leuk-snel - 00:23 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 8 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Snelle mini mugcake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le mi­ni mug­ca­ke

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 80 g bananen
  • 1 middelgroot ei

Prak de banaan in een mengkom met een vork tot moes. Breek het ei erboven en meng erdoor.

3
3
  • 5 el havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl cacaopoeder
  • 1 el amandelschaafsel

Doe de havermout, bakpoeder, cacao en het amandelschaafsel toe. Roer goed met een houten lepel tot je beslag hebt.

4
4
  • ½ el zonnebloemolie

Giet de olie in de kopjes. Gebruik een keukenpapiertje om de kopjes helemaal met de olie in te smeren. Schep het beslag in de kopjes.

5
5

Bak de mugcakes ongeveer 15 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant mooi gestold is. Pas op, want de oven is heet.

6
6

Laat de cakes 10 minuten afkoelen voor je ze eet. Pas op, want de kopjes zijn nog een beetje warm.

variatietip:

Met een klein handje rozijnen erdoor worden de mugcakes lekker zoet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.