bewaar
Havermout met appel en noten uit de oven
Havermout met appel en noten uit de oven
bewaar

Havermout met appel en noten uit de oven

Griekse yoghurt + havermout en appel met kaneel uit de oven = een gezond 'appeltaart'-ontbijtje.

10 min. bereiden
25 min. oventijd
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

jonagold appels

50 g

rozijnen

2 tl

gemalen kaneel

3 el

milde olijfolie

60 g

ongebrande amandelen

75 g

havermout

150 g

Griekse yoghurt 0%

Dit heb je nodig

  • ovenschaal of bakvorm (20 x 30 cm)

Griekse yoghurt + havermout en appel met kaneel uit de oven = een gezond 'appeltaart'-ontbijtje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Meng de appel met de rozijnen en de helft van de kaneel en verdeel over de ovenschaal.

2

Hak de amandelen grof. Meng de olie met de rest van de kaneel, de amandelen en de havermout. Verdeel over de appel en bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin.

3

Serveer de havermout met appel en noten met de Griekse yoghurt.